Busreis

All-Inclusive Busreis door Oostenrijk {Tips + Vergelijken}

Wil je het mooie Oostenrijk ontdekken in alle comfort? Kies voor een all-inclusive busreis langs de hoogtepunten van Oostenrijk.

Lees hier meer over Oostenrijk, busreizen en vergelijk verschillende busreis aanbieders.

Zomer of winter busreizen naar Oostenrijk

Oostenrijk staat natuurlijk bekend om de sneeuw en de wintersport. Maar Oostenrijk is ook prachtig in andere seizoenen.

Je hebt grofweg twee verschillende busreizen. Een type busreis die je naar de wintersportgebieden brengt om te langlaufen, wandelen of skiën.

Daarnaast heb je de all-inclusive rondreizen die je door het jaar heen kan bezoeken. Waarbij je mooie uitzichten en interessante steden van Oostenrijk bezoekt.

Hieronder een overzicht van de beste aanbieders van Oostenrijkse all inclusive busreizen:

Wat kun je van een gemiddelde All-inclusive busreis verwachten?

Bij een all-inclusive reis weet je bijna exact wat de reis gaat kosten. Alleen de eigen extra’s komen erbij, waardoor de busreis wat duurder kan worden. Maar dat is je eigen keuze.

Bij een all-inclusive reis zit het volgende meestal bij inbegrepen:

 • Diner, lunch en ontbijt;
 • Overnachtingen in hotels;
 • Geplande excursies (met tickets)
 • Heen en terugreis naar de opstapplek in Nederland

Wat zit er vaak niet bij

 • Eten en drinken bij niet geplande horeca;
 • Fooien;
 • Tickets voor bijvoorbeeld excursies of musea die niet in het reisprogramma staan maar zelf onderneemt;

Wat maakt een busreis interessanter dan andere soorten reizen?

Wat maakt een busreis nou zo fijn?

 1. Je ziet meer van het land: Je hoeft zelf niet op de weg te letten, dus je hebt meer tijd om te genieten van de omgeving. Vanaf de opstapplaats kun je vanuit de bus al verschillende landen bewonderen. Als je naar Oostenrijk reist, pak je ook het landschap van Zuid Duitsland mee.
 2. Ervaring met buitenlandse wegen: Voor een echt ontspannen trip hoef je geen rekening te houden met de onbekende wegen. De buschauffeur heeft ervaring om bijvoorbeeld door de bergen te rijden, wat de busreis veiliger maakt.
 3. Minder rompslomp dan bij een vliegreis: Je hebt geen last van rijen bij de incheck en het gedoe bij de douane als je op busreis gaat. Je gaat naar je (gekozen) opstapplek, laat je ticket zien, geeft je bagage af en je bent klaar voor vertrek.
 4. Geen zorgen over de route: Je hoeft geen rekening te houden en je te verdiepen in de specifieke route. Het is leuk om over de plekken te lezen waar je naar toe gaat. Maar je kunt je ook laten verrassen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over de routes van bestemming naar bestemming.

Wat zijn de meest interessante plekken in Oostenrijk om te bezoeken?

Oostenrijk heeft heel veel mooie plekken. Vooral als je van cultuur en natuur houdt is Oostenrijk een van de beste bestemmingen.

Hieronder de meest interessante plekken die je op verschillende busreizen kunt bezoeken.

 • Treinrit met Bernina Express
 • Stuwmeren van Kaprun
 • Kaunertaler
 • Fernpas
 • Nassereith
 • Hohe Tauern
 • Großglockner
 • Waidringer Steinplatte
 • Achensee

Niet alle busreizen naar Oostenrijk doen deze bestemmingen aan. Maar het geeft je een idee hoe mooi Oostenrijk is.

Bezoek de websites van reisaanbieders om de exacte tussenstops te bekijken.

De aan ons meest gestelde vragen over Oostenrijk

Hieronder lees je meer over algemene zaken wat je moet weten voor een prettig verblijf in Oostenrijk.

Hoe is het weer door het jaar heen in Oostenrijk?

Oostenrijk ligt nergens aan de zee en redelijk centraal in Europa. Hierdoor heeft Oostenrijk een echt landklimaat. Dit betekent dat het in de winter flink koud wordt (vandaar de wintersport) en in de zomer warm.

 • Voor wintersporters is december tot maart de beste periode.
 • Voor een aangename temperatuur kun je het beste van april tot oktober naar Oostenrijk gaan.

Kun je met de euro betalen in Oostenrijk?

Oostenrijk was net als Nederland één van de eerste landen die overgingen op de euro in 2002. Je kunt dus gewoon betalen met de euro.

Hebben ze een normale stekker in Oostenrijk?

In Oostenrijk hebben ze dezelfde stekker (Type F). Je hoeft geen reisstekker mee te nemen om bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet op te laden in Oostenrijk.

Is de busreis een combinatie tussen Oostenrijk en Zwitserland?

Dan heb je in Zwitserland wel een aparte verloopstekker / reisstekker nodig. In Zwitserland hebben ze namelijk stekkertype J, en niet zoals bij ons stekkertype F.

Hoe moet je met fooien omgaan in Oostenrijk?

Het is normaal om in de horeca en in de taxi een fooi te geven. Een fooi van tussen de 5 en 15% wordt gezien als normaal.

Kun je het water in Oostenrijk drinken?

Je kunt het water in bijvoorbeeld Oostenrijkse hotels en restaurants gewoon gebruiken. Je kunt het drinken, mee douchen en bijvoorbeeld mee afwassen.

Wat zijn de leukste weetjes over Oostenrijk?

Wil je meer weten over Oostenrijk voordat je gaat boeken? Lees hieronder verder.

1. Leukste typisch Oostenrijkse woorden, termen en gezegdes

Hieronder een overzicht.. om eventueel op je busreis te gebruiken.

 1. Grüß Gott!: Misschien wel de meest bekende uitdrukking in Oostenrijk; Grüß Gott!. Ook al heeft het een religieuze lading, is het tegenwoordig een algemene term voor ‘goededag’.
 2. Jause: Een ‘jause’ is een soort borrelplankje voor tussen de lunch en het avondeten. Een jause bestaat bijvoorbeeld uit stukjes worst, kaas, augurkjes en andere kleine hapjes. ‘Jause’ wordt ook gebruikt als werkwoord. Met meerdere mensen van een borrelplankje eten aan het eind van de middag.
 3. Fernweh: Dit woord is het tegenovergestelde (antoniem) van heimwee. Fernweh is het verlangen om eropuit te trekken. Weg van huis en haard en uit de sleur.
 4. Oida: Het is een term die op meerdere manieren wordt gebruikt. De betekenissen zijn zoiets als ‘of niet‘ ‘oei’, ‘wat nou’.
 5. Paradeiser: Dit is de unieke bijnaam in het Oostenrijks voor tomaten. De term is afgeleid van het woord ‘Paradeis Apfel’. Omdat een tomaat zo rood en mooi kan glanzen werd de tomaat een paradijsappel genoemd. Met de paradijsappel wordt de appel bedoeld die wordt geplukt door Eva in het Hof van Eden.
 6. Bussi: Het woord ‘bussi’ betekent een vriendschappelijke ‘kus’ in het Oostenrijks.

2. Oudste dierentuin ter wereld

Oostenrijk heeft de oudste en nog bestaande dierentuin. Tiergarten Schönbrunn werd in 1752 in Wenen geopend.

3. Wenen is de hoofdstad van de klassieke muziek

Wenen is één van de meest interessante steden van Europa als je van cultuur houdt. Vooral de klassieke muziek is een belangrijk onderdeel van identiteit van Wenen. Het heeft een beroemd orkest, het Wiener Philharmoniker, dat bekend is om zijn nieuwjaarsconcerten.

In Wenen zijn veel klassieke muziekcomponisten geboren of naar toegetrokken door de eeuwen heen. De bekendste Weense componisten zijn Mozart, Strauss, Beethoven, Schubert, Brahms en Hayn.

4. Oostenrijk is één van de meest bosrijke landen van Europa

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je wat betreft natuur aan de bergen. Maar wist je dat Oostenrijk ook één van de meest bosrijke landen van Europa is?

38% van Oostenrijk bestaat uit bos. Nederland bestaat uit ongeveer 11% bos.

5. Oostenrijk heeft de hoogste watervallen van Europa

Naast één van de bosrijkste gebieden van Europa heeft Oostenrijk ook een bijzondere groep watervallen. De Krimml heeft één van de hoogste watervallen van Europa, met hoogtes van 100 meter en twee van ongeveer 140 meter.

6. Fluitende bergmarmotten

Als je gaat wandelen in Oostenrijk is het mogelijk dat je een fluitend geluid hoort. Dit zijn geen vogels maar bergmarmotten, die in het Oostenrijks Mankei worden genoemd.

Deze beestjes maken een fluitend geluid als je hun territorium binnenkomt. Het is een manier om elkaar te waarschuwen.

Op zoek naar de leukste busreizen naar en door Oostenrijk?

Benieuwd naar de meest interessante all-inclusive busreizen naar Oostenrijk? Bezoek de onderstaande vertrouwde reisaanbieders.