Interesse in een busreis naar de Franse hoofdstad? Hieronder lees je meer over de verschillende aanbieders, de meest interessante en wat minder bekende plekken in Parijs.
Waar kun je terecht voor busreizen naar Parijs?
Er zijn verschillende reisaanbieders met georganiseerde busreizen naar Parijs. Er is keuze in verschillende prijsklassen.
OAD: De ‘Overijsselse autobusdiensten’ (OAD) bestaat al 100 jaar en biedt onder andere hoogwaardige busreizen aan in Europa. OAD organiseert iets duurdere busreizen, maar daar staan wel goed georganiseerde reizen met een ervaren Nederlandse reisgids tegenover.
Bekijk hier het aanbod van OAD van busreizen naar Parijs.
Slangenreizen: Wil je voor minder budget naar Parijs? Dan kan dat met Slangenreizen. De busreizen zijn prima georganiseerd en je kunt zelf op ontdekking in Parijs, doordat je meer vrije tijd hebt.
Lees hier meer over en boek hier een busreis naar Parijs met Slangenreizen.
de Jong Intra: Wil je georganiseerde reis met een ervaren reisleider? De Jong Intra verzorgt al 40 jaar busreizen. De prijs en kwaliteit zijn te vergelijken met die van OAD.
Bekijk hier het aanbod aan busreizen naar Parijs bij de Jong Intra
Waarom kiezen voor een georganiseerde busreis?
Wat maakt een geplande busreis (naar de Franse hoofdstad) interessant…
1. Verschillende opstapplaatsen: Busreizen hebben altijd verschillende opstapplaatsen door het land heen. Zo hoef je nooit ver te reizen van huis naar de opstapplaats.
2. Van het uitzicht genieten of ontspannen: Je hoeft niet op de weg en route te letten. Je kunt uit het raam kijken, een puzzeltje of een tukje doen.
3. Vervoer is geregeld: Bij de verschillende busreizen zitten de trips van het hotel naar de bezienswaardigheden inbegrepen of kun je deze bijboeken.
4. Hotel is geboekt en je wordt gebracht: Je hoeft niet zelf het hotel te boeken. Ook is er bij een busreis geen transfer nodig van het treinstation of luchthaven. Je wordt voor de deur afgezet.
Welke hoogtepunten zijn er in Parijs?
Wat zijn de meest interessante plekken in de Franse hoofdstad.
Boottocht over de Seine: Met de verschillende cruise op de Seine kom je langs verschillende hoogtepunten zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame. Bij de verschillende busreizen zit een cruise over Seine (met of zonder ticket) inbegrepen.
Eiffeltoren: De Eiffeltoren is misschien wel de bekendste toren ter wereld. Een bezoek aan de meest iconische bezienswaardigheid van 330 meter hoog zit in veel gevallen inbegrepen bij de trip. Ook kun je het op eigen initiatief gaan bewonderen.
Wil je in de Eiffeltoren omhoog, dan hoef je niet trappen te lopen omdat er namelijk ook liften zijn.
Notre Dame: Een van de bekendste kathedralen: de Notre Dame. De kathedraal in Gotische stijl uit de 12e eeuw werd helaas gedeeltelijk verwoest in 2019. Maar na een grootschalige renovatie wordt de Notre Dame weer geopend.
De makkelijkste ingang tot de Notre Dame was via een kleine verhoging aan de linkerzijde. Of dit na de renovatie ook zo is, is afwachten.
Sainte-Chapelle: Sainte-Chapelle is een kapel in Gotische stijl uit de 13e eeuw dat op de Île de la Cité staat in het centrum van Parijs. De kapel is bekend om zijn glas-in-loodramen. De Sainte-Chapelle is te combineren met een bezoek aan de Notre Dame omdat de twee bouwwerken relatief dicht bij elkaar staan.
Sacre Coeur: Sacre Coeur is een wit-marmeren basiliek dat staat op de Montmartre. De Sacre Coeur is gewijd aan de Heilig Hartverering (verering van het hart van Jezus, wat wordt gevisualiseerd in een vlammenhart met doornenkroon)
Ben je in goede conditie? Dan kun je 300 traptreden in de koepel beklimmen voor een mooi uitzicht over Parijs.
De Montmatre is één van de heuvels van Parijs. De heuvel hoef je overigens niet te beklimmen.
Een bustocht naar de Sacre Coeur zit bij de verschillende busreisprogramma’s inbegrepen. De toegang is overigens gratis, voor een ticket in de koepel moet je wel betalen.
Zit het niet inbegrepen, en wil je het toch de Sacre Coeur bezoeken, dan kan dat met een hop-on-hop-off bus. Ook is er de optie voor een kabeltreintje dat je naar Sacre Coeur brengt.
Paleis / Kasteel van Versailles: Net buiten Parijs ligt Versailles. Het bekendste paleis van Frankrijk, bekend om Lodewijk XIV (de zonnekoning) en de spiegelzaal.
Het paleis is goed te bezoeken als je wat minder mobiel bent. Er zijn liften die naar de verschillende verdiepingen gaan.
Louvre: Het Louvre is wereldwijd misschien wel het bekendste museum. Het Louvre zit bij de meeste busreisprogramma’s inbegrepen, al dan wel of niet met tickets. Het Louvre staat natuurlijk bekend om de Mona Lisa, maar er zijn daarnaast ook nog ongeveer 35000 kunstvoorwerpen te bewonderen.
Via een lift bij de iconische glazen piramide kun je, als je wat minder goed ter-been bent, het Museum in.
Wat zijn minder bekende maar interessante plekken?
Interesse om tijdens de vrije middag een ander soort Parijs te zien? Hieronder zie je enkele minder toeristische plekken, die vaak niet bij een reisprogramma zitten inbegrepen.
Musée Marmottan Monet: Hou je van het impressionisme? Dan is Musée Marmottan Monet het museum interessant om te bezoeken. Hier hangt een grote collectie van Monet en andere impressionistische kunstenaars. Het ligt in de wijk Passy (16e arrondissement) en huist in een groot herenhuis.
Promenade Plantée: Dit is een apart park. Het is namelijk een langgestrekt park over een oude spoorlijn die loopt van Opéra Bastille tot aan de Bois de Vincennes. De afstand is ongeveer 5 kilometer.
Let op!: Voor deze route moet je een redelijke conditie hebben. Er is overigens wel een lift.
Parc de Bagatelle: Hou je van mooi aangelegde tuinen en parken? In het 16e arrondissement ligt Parc de Bagatelle. Hier kun je wandelen langs watervalletjes, bloemperken en strak aangelegde gazons.
Marché aux Puces de Saint-Ouen: Zin in brocante en antieke spulletjes en prullaria? Op de grootste vlooienmarkt ter wereld, Marché aux Puces de Saint-Ouen, kun je uren struinen tussen de leukste spulletjes.
De rommelmarkt is zaterdag t/m maandag de gehele dag geopend. Op vrijdag alleen in de ochtend. Saint-Ouen ligt in het noorden van Parijs, in het arrondissement de Saint-Denis.
Hoe vriendelijk is Parijs voor de Plussers?
Parijs is een grote stad en bestaat uit veel verschillende arrondissementen. De historische delen kunnen wat minder makkelijk toegankelijk zijn. De meer moderne arrondissementen zijn zeer toegankelijk.
1. Bij een goede conditie: Als je in een prima conditie bent, dan is Parijs goed te verkennen. Ga je zelf op pad zonder de bus, dan is de Parijse OV een goede optie. Met de metro of de bus kom je makkelijk op verschillende plekken.
2. Bij een matige conditie: Ben je wat minder goed ter been dan moet je op letten met het OV. Dan is een busreis waarbij je ook naar de bezienswaardigheden wordt gebracht een slim idee. Bij de metro’s zijn er wel liften of roltrappen, maar deze kunnen buitendienst zijn en moet je alsnog de trap op.
Daarnaast zijn er ook straten in delen van Parijs waarbij de straat bestaat uit keitjes. In de laatste jaren zijn er veel straten geëgaliseerd, maar er zijn nog plekken die minder prettig beloopbaar zijn.
Parijs is over het algemeen niet heuvelachtig. Er zijn overigens wel heuvels als je graag een panoramisch uitzicht wilt over de stad. Zo heb je in het 18e arrondissement de wijk Montmartre dat op een heuvel zit. Hier heb je een mooi uitzicht. Deze is met het OV of de bus ook te bezoeken.
Vergelijk verschillende aanbieders
Toe aan reis naar Parijs met de bus? Bekijk hier de busreizen naar Parijs bij OAD, Slangenreizen en de Jong Intra.