Busreis

Busreis naar Rome

Interesse om in comfort de historische hoofdstad van Italië te bezoeken. Lees hieronder meer over het aanbod aan busreis/vlieg-busreizen en de interessante plekken in Rome.

Alleen met de bus of een vlieg-busreis naar Rome?

Wil je met de bus Rome (en eventueel omliggende regio’s) ontdekken? Dan kan dat op twee manieren.

 • Busreis vanuit Nederland: Via opstapplaats(en) in Nederland reis via een overnachting met de bus naar Rome.
 • Vlieg-busreis: Bij een vlieg-busreis vlieg je vanaf Nederland naar Rome en maakt daar gebruik van de bus om excursies en uitjes te doen.

Interesse? Onder het volgende kopje vind je de aanbieders van beide soorten busreizen.

Wie biedt busreizen naar Rome aan?

Interesse om naar het zonnige Rome af te reizen met talloze historische rijkdommen te zien? Ga met één van de onderstaande betrouwbare reisorganisaties op pad.

 • de Jong Intra: Deze reisorganisatie biedt al sinds 1972 vakanties aan. De Jong Intra is specialist in onder andere busreizen en heeft jarenlange ervaring met hoge kwaliteit reizen met ervaren reisleiders.
 • Slangenreizen: Wil je wat voordeliger op busreis en meer vrije tijd? Bij Slangenreizen kun je naast andere delen van Italië ook Rome ontdekken.
 • OAD: Wil je een goed georganiseerde reis met ervaren Nederlandstalige reisleiders? Met de OAD reizen naar Rome ben je in goede handen. Er zijn diverse reizen naar Rome te boeken.

Waarom met de bus naar Rome?

Wat maakt een reis met de bus door Rome nu zo interessant…

 • Meeste is geregeld: Je hoeft niet zelf je vervoer en hotel te regelen. Dat zit bij de pakketreis inbegrepen.
 • Ontspannen: Je hoeft niet op de weg en route te letten, zoals bijvoorbeeld bij een huurauto wel moet. Je kan van het uitzicht in Rome en eventueel andere delen van Italië genieten.
 • Reisgenoten: Misschien klikt het wel met één of meerdere personen in de bus. Je deelt dezelfde reis, waardoor er een band kan ontstaan.
 • Wijntje nuttigen: Je hoeft niet te rijden, dus je kunt met een gerust hart een wijnproeverij bezoeken.

Hoe vriendelijk is Rome voor de Plussers?

Hoe interessant is het om Rome te bezoeken voor senioren…

Prima conditie: Ben je in een redelijke conditie dan is Rome een prima stad om te bezoeken. De ervaring is dat grote delen van de stad en met name het centrum niet heuvelachtig zijn. Daarnaast is centrum goed beloopbaar. Bijvoorbeeld van Pantheon naar het Colosseum is 1,5 km.

Slechter-ter-been: Heb je wat moeite met lopen, dan kan het historische centrum minder prettig zijn. Daar ligt namelijk historische bestrating. De keitjes zijn vooral vervelend als je op bezoek bent met een rolstoel. Daarnaast kunnen delen van de stoepen smal zijn.

Op onderzoek door Rome kun je licht stijgende delen tegenkomen, wat voor sommige Plussers wat minder prettig is.

Wat zijn de meest interessante plekken in Rome?

Wat zijn de hoogtepunten in de hoofdstad van Italië…

1. Colosseum

Een bekend beeld van Rome, het Colosseum. Het oude amfitheater stamt uit 70 na Christus en is redelijk goed bewaard gebleven.

Het Colosseum heeft een omtrek van 527 meter en een hoogte van ongeveer 50 meter. Bij de opening van het theater werd een feest van 100 dagen gehouden, met voorstellingen, gevechten en executies.

Ondanks dat het een antiek bouwwerk is, kun je het Colosseum ook bezoeken als je slecht-ter-been bent of een rolstoel nodig hebt. Er is een lift aanwezig.

2. Trevifontein

Op het kleine plein Piazza di Trevi staat de Trevifontein. De fontein is bekend om het gooien van muntjes. De muntjes worden elk jaar uit het water gevist en aan een goed doel geschonken.

Het plein rondom de fontein is wel oneven en hobbelig.

3. Pantheon

Het Pantheon is de bekendste tempel in het centrum van Rome, op de Piazza della Rotonda. Het Pantheon staat bekend om de opening in het ronde dak. Deze ronde opening is het enige lichtpunt in de goed bewaarde tempel. De lichtbundel heeft iets magisch.

Piazza della Rotonda is een hobbelig plein met keitjes waardoor het wat lastiger is om te navigeren met een rolstoel of rollator. Maar heb je deze getrotseerd dan is het Pantheon wel via een plaat toegankelijk.

4. Vaticaanstad

Vaticaanstad is een stad in een stad. Het Vaticaan is zelfs een eigen staat met hun eigen ‘leger’; de Zwitserse garde. Maar het Vaticaan is vooral bekend om de paus en huist ongeveer 1000, met name katholieke geestelijke.

In Vaticaanstad kun je de Sixtijnse kapel (bekend om de plafondschildering van Michelangelo) en het St Pieter bezoeken. Beide bezienswaardigheden hebben diverse liften, oprijplaten en rolstoelliften.

5. Forum Romanum

Het Forum Romanum is een reünie waar je nog de contouren van een levendige geschiedenis ziet. Het Forum Romanum bestond uit overheidsgebouwen, tempels en een marktplaats.

De reünies zijn goed te bezoeken als je in een redelijke conditie bent. De paden zijn wel wat oneven, waardoor het bij een matige conditie wat lastiger kan zijn. Het forum is te bezoeken met een rolstoel, er is namelijk een lift geïnstalleerd. Naar schatting is maar 20% goed begaanbaar met een rolstoel.

Wat zijn de minder toeristische plekken van Rome?

Wil je op je vrije dag wat minder toeristische plekken bezoeken in de Italiaanse hoofdstad? Hieronder enkele suggesties.

1. Quartiere Coppedè

Bezoek Quartiere Coppedè voor een verscheidenheid aan verschillende stijlen? In de wijk Quartiere Coppedè vind je architectuur met een barokke, art nouveau / deco en neogotische stijl. De wijk ligt tussen de twee parken, Villa Borghese en Villa Torlonia.

De wijk is licht heuvelachtig en sommige wegen zijn aangelegd met keitjes.

2. Thermen van Caracalla

Hier kun je de ruïnes bezoeken van het zeer grote badhuis van keizer Caracalla.

Het 11 hectare omvattende badhuis werd gebouwd rond 200 na Chr. en huisde onder andere zwembaden, sauna’s, bordelen en massageruimtes. De Thermen van Caracalla raakte voor het eerst in verval tijdens aanvallen van Rome door de Gothen rond 410 na Chr., omdat de viaducten die de watertoevoer regelde verwoest werden.

In de ruïnes kun je nog veel mozaïek terugvinden tussen de afgebrokkelde muren.

De thermen liggen relatief dicht bij andere bezienswaardigheden. Het is bijvoorbeeld een kwartier lopen vanaf het Colosseum.

De thermen zijn te bezoeken voor iedereen. Voor personen in een rolstoel is het ook goed te bezoeken en er zijn invalidentoiletten.

3. Villa Sciarra

Dit park in Rome is een oase van rust. Het is namelijk wat minder bekend bij het grote publiek en ligt iets buiten het centrum. Het park en villa werd in 1570 gebouwd. Na verschillende eigenaren werd in 1932 uiteindelijk een openbaar park.

In het park kun je onder andere talloze beelden, planten, bomen en fonteinen bewonderen.

Het park heeft heuvelachtige stukken en daardoor iets minder makkelijk begaanbaar.

Veel gestelde vragen over (busreizen naar) Rome?

Hieronder vragen die vaak worden gesteld over een bezoek aan Rome.

Kun je het water drinken uit de kraan?

In je hotel kun je met een gerust water uit de kraan drinken of tanden mee poetsen.

Hoe lang duurt een busreis gemiddeld naar Rome?

Een gemiddelde busreis met overnachting (meestal in Duitsland) van Nederland naar Rome duurt ongeveer 1,5 tot 2 dagen.

Hoe lang duurt de vliegreis gemiddeld?

De vlucht van Amsterdam Schiphol naar Rome (of soms Napels) zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Je moet natuurlijk rekening houden met reistijd naar Schiphol, de twee uur van tevoren er zijn, de afhandeling op de Italiaanse luchthaven en de transfer naar het (eerste) hotel.

Dus het duurt minstens 8 uur.

Hoe veilig is Rome?

Rome is overdag relatief veilig als je op de volgende punten let:

 • Zakkenrollers: Net als in andere grote steden is er de kans op zakkenrollers. Vooral op (drukke) toeristische plekken is de kans groter. Houd je bezittingen in het hotel (in een kluis) of gebruik een zakje onder je kleding. Wat ook goed kan werken is geldbuidel. Dit is een plat heuptasje dat je niet zichtbaar onder je kleding draagt.
 • Verkeer: Op sommige plekken kan het verkeer wat chaotisch zijn. Vooral de scooters kunnen gevaarlijk rijden in Rome. Let dus op de drukke plekken dat je liever meerdere keren goed kijkt dan één keer.

Vergelijk de verschillende busreizen

Interesse in een georganiseerde busreis naar Rome? Bekijk het aanbod bij OAD, Slangenreizen of de Jong Intra.