Busreis

Busreis naar Kopenhagen {Vergelijken + Tips}

Interesse in alle comfort de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen te bezoeken? Dan kan dat met de verschillende busreizen. Hieronder lees je hier meer over.

Wat kun je verwachten van een busreis?

Het volgende kun je verwachten bij de meeste busreizen naar Kopenhagen bij de verschillende reisaanbieders.

 • Verschillende opstapplaatsen. Dus hoef je niet ver te reizen van huis naar de dichtstbijzijnde opstapplaats.
 • Nederlandse reisleider (bij de luxere busreizen)
 • Overnachtingen in 3-sterren of 4-sterren hotel
 • Ontbijt
 • Diner (bij de luxere busreizen)
 • Afscheidsdiner in Nederland (bij de luxere busreizen)

Wat zit er vaak niet bij een busreis inbegrepen?

 • Fooien
 • Excursies en uitjes die niet staan gepland
 • Lunch

Wat maakt een bus de ideale manier van reizen?

In alle comfort de wereld verkennen? Dan is de bus één van de meest interessante manieren van reizen.

Waarom dan?

 • Direct voor de deur: Je wordt direct voor de deur van het hotel(s) afgezet. Er zijn geen transfers van een luchthaven of station nodig.
 • Geen wachtrijen: Je hoeft niet in de rij te staan bij de incheckbalie en douane. Koffers in de laadruimte en reizen maar.
 • Uitzicht: Je kunt meer van de omgeving zien, omdat je niet op de weg hoeft te letten. Een ervaren buschauffeur doet het werk, jij kunt uit het raam staren, ontspannen en een gesprekje aanknopen met je reisgenoten.
 • Mensen ontmoeten: Je reist in een groep, dus er zijn vaak wel mensen met wie het klikt. Soms houd je blijvende contacten, kennissen of zelf vrienden over aan een busreis.
 • Niet hoeven te plannen: Hoeft niet of minimaal te plannen. De route is uitgestippeld.

Hoe vriendelijk is Kopenhagen voor Plussers?

Er zijn verschillende redenen waarom Kopenhagen prettig is om te bezoeken voor senioren.

 • Kopenhagen is niet heuvelachtig.
 • Er zijn veel openbare toiletten, die in de meeste gevallen gratis zijn. Er zijn openbare toiletten met toiletjuffrouw die goed schoon zijn. Deze zijn in het centrum te vinden. Hier vind je een kaart waar je de openbare plekken kunt vinden. (Helaas wel in het Deens)
 • Bijna alle toeristische plekken, zoals de musea, zijn te bezoeken voor mensen die slecht-ter-been zijn.
 • Er zijn liften in de metro en zitplaatsen voor senioren in het openbaar vervoer.
 • Kopenhagen telt een flink aantal bankjes in de parken, het centrum en langs de waterkant.
 • De openbare ruimte is goed onderhouden. Straten met losliggende stenen of onveilige oversteekplaatsen zijn er bijna niet in Kopenhagen. Daarnaast is Kopenhagen goed verlicht.

Wat zijn de populairste plekken in Kopenhagen om te bezoeken?

De populaire plekken om een keer te bezoeken zijn…

1. Strøget

Strøget is de bekendste winkelstraat van Kopenhagen. Hier vind je de bekende winkels zoals de H&M en Zara. Ook vind je in een deel van de winkelstraat de winkels met luxe merken zoals Louis Vuitton en Hermés.

Maar het leuke aan Strøget zijn de winkels die je niet in Nederland kunt vinden.

Interessante winkels zijn bijvoorbeeld…

 • Søstrene Grene: Winkel met deco, arts & crafts, interieur spulletjes met een Scandinavische stijl.
 • LEGO winkel: Zeer grote legowinkel om bijvoorbeeld een leuke souvenir voor de kleinkinderen te kopen.
 • Carlsberg winkel: Houd je van een biertje? Dan is de Carlsberg (Deens biermerk) winkel leuk om te bezoeken. Hier vind je een zeer groot aanbod aan bijzondere bieren.

2. Kopenhagen vanaf het water

Je kunt Kopenhagen op verschillende manieren van het water bekijken. Het meest comfortabel zijn de kanaalcruises waarbij je met een gids mooie delen van Kopenhagen vanaf het water kunt zien.

Bij mooier weer kun je ook zelf het water op.

 • Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan kun je op je vrije middag bijvoorbeeld een eigen kleine bootje huren om mee te varen.
 • Ben je graag actief? Dan is het zelfs mogelijk om een kajak te huren.

3. Frederiksborg Castle

Op een half uurtje rijden van het centrum van Kopenhagen ligt Slot Frederiksborg. Het Slot Frederiksborg werd in de 17e eeuw gebruikt als residentie voor koning Christian IV.

In het slot kun je historische voorwerpen, kunst en architectuur bewonderen. Daarnaast heeft Slot Frederiksborg een mooie kasteeltuin om in rond te wandelen.

4. Andere interessante musea in Kopenhagen

Hieronder een overzicht van enkele interessante musea.

 • Glyptoteket: Dit museum werd opgericht in 1888 door Carl Jacobsen (bekend van het biermerk Carlsberg). Het museum werd gebouwd om zijn kunstcollectie open te stellen voor publiek. In het museum vind je schilderijen, archeologische vondsten en beeldhouwkunst. Het ligt in het centrum van Kopenhagen.
 • National Gallery of Denmark: In het centrum van Kopenhagen ligt ook het museum
  ‘Statens Museum for Kunst’. In het museum vind je Deense kunst van omstreeks 1400 tot het heden. Naast Deense kunst zijn er ook internationale collecties te bewonderen. De vaste tentoonstelling is gratis te bezoeken.
 • Louisiana Museum of Modern Art: Zoals de naam al verklapt, Louisiana Museum of Modern Art is een museum met moderne kunst. Je vindt hier ongeveer 3000 kunststukken van Deense en internationale kunstenaars. Het ligt 40 km van het centrum van Kopenhagen. Met de trein duurt een enkele reis ongeveer 35 minuten.
 • Thorvaldsens Museum: Hier vind je 200 sculpturen van de beeldhouwer Bertel Thorvaldsen (1770-1844), waar het museum naar vernoemd is. Naast de sculpturen zijn er ook kunstwerken en historische stukken uit de oudheid te vinden.

4. Kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin is een van de bekendste standbeelden ter wereld en komt voort uit het sprookje ‘De Kleine Zeemeermin’ van Hans Christian Anders. Het beeld is 1,25 meter hoog en ligt op een rots in de haven van Kopenhagen.

Het werd in 1913 op de rots geplaatst. In 2010 verhuisde het beeld tijdelijk naar de Wereldtentoonstelling in Sjanghai, tot groot ongenoegen van vele Denen.

5. Botanische tuin

De botanische tuin (Botanisk Have) in het centrum van Kopenhagen is een oase van groen. Je kunt de kassen in tegen een toegangsprijs, maar de buitentuin eromheen is wel gratis te bezoeken. In de kassen vind je ongeveer 13.000 soorten flora.

Wat zijn de minder bekende plekken in Kopenhagen?

Wil je de wat minder toeristische plekken zien in Kopenhagen. Hieronder enkele grappige en interessante plekken om te bezoeken.

1. Oudste winkel van Kopenhagen

De Perch’s Tehandel is de oudste nog geopende winkel in Kopenhagen. Het is een unieke theewinkel op Kronprinsensgade 5.

De voormalige koningin Margrethe II heeft hier haar eigen blend, welke je kunt kopen.

2. Freetown Christiania

Freetown Christiania is een apart deel van Kopenhagen. Het is een vrijstaat dat werd opgericht door hippies en anarchisten in 1971 op een braakliggend stuk terrein.

Er werd eigen horeca opgericht en huisjes gebouwd. De stad werd gedoogd door de Deense overheid.

Tegenwoordig moeten de gebouwen wel aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen en moet de ‘vrijstaat’ aan de standaard Deense regels voldoen, bijvoorbeeld het gebruik van softdrugs.

Je kunt Christiania bezoeken.

3. Kleinste hotel van de wereld

Als je toch in Kopenhagen bent, kun je even langs het kleinste hotel ter wereld. Het heeft één kamer en het hotel is maar 12 m² groot. Je vindt het hotel op Tullinsgade 1 en je kunt er kopje koffie drinken.

Veel gestelde vragen over Kopenhagen (en Denemarken)

De volgende vragen worden veel gesteld over de reis naar Denemarken en de hoofdstad?

1. Hoe lang duurt de reis van Nederland naar Kopenhagen?

Een rit van Soest (gezien middelpunt van Nederland) naar Kopenhagen duurt zonder pauzes 9 uur en 30 minuten.

Uiteraard zijn er verschillende pauzes onderweg, om even de benen te strekken en voor de chauffeur om even uit te rusten. De reis duurt ongeveer 13 tot 14 uur.

2. Hoeveel fooi is gebruikelijk in Kopenhagen?

Een fooi geven in Kopenhagen en in de rest van Denemarken is vrijblijvend. Bij een goede service kun je bijvoorbeeld 10% geven, dit wordt zeer gewaardeerd.

3. Kun je het water drinken in Denemarken?

Het water uit de kraan is veilig om te drinken en om mee te wassen. Er zit gemiddeld wel wat meer kalk in Deens water, dan in Nederlands water.

4. Kun je betalen met de euro in Kopenhagen?

Denemarken heeft niet de euro, maar de Deense kroon. In september 2000 werd er tegen de invoering van de euro gestemd.

1 Deense kroon is gemiddeld €0,13 waard.

5. Wat is typisch Deens eten en drinken?

Honger gekregen bij het wandelen door Kopenhagen? Hieronder enkele typische Deense gerechten die je bij veel horeca door de stad heen kunt krijgen.

 • Flødeboller: Dit is een soort chocozoen. Het is zoete lekkernij dat bestaat uit een wafeltje, met marshmallow vulling en een chocolade laagje. Soms wordt het besprenkelend met kokosrasp. Je vindt de Flødeboller in de meeste chocolaterieën in Kopenhagen.
 • Smørrebrød: Een typisch Deense hap: de Smørrebrød. Het is een belegde roggebrood en is eigenlijk een soort open sandwich. Smørrebrød komt vaak met vis of vlees en vooral zalm wordt veel gebruikt.
 • Paling: De Denen eten relatief veel paling en op verschillende manieren. Zo komt het in soep, gebakken of geroosterd. Ook een Smørrebrød met paling kun je bij veel Smørrebrød speciaalzaken bestellen.
 • Rød Pølse: Dit is de Deense hotdog. De Rød Pølse is een gegrilde worst dat komt met augurkjes en gefrituurde uitjes. Het is ook typisch Deens om bij Rød Pølse een beker chocolademelk te drinken.

Vergelijk de verschillende reisaanbieders

Interesse in een verzorgde busreis naar Kopenhagen (en andere delen van Denemarken)?

Bij de verschillende reisaanbieders vind je verschillende soorten busreizen naar de Deense hoofdstad.

Vergelijk en boek nú.