Busreis

Korte Busreizen {Tips + Vergelijken}

Wil je er een paar dagen op uit? Kies voor een korte busreis naar keuze. Hieronder lees je meer over de aanbieders en landen.

Wie biedt korte busreizen aan?

Verschillende reisaanbieders hebben korte reizen in hun aanbod. Hieronder enkele voorbeelden van busreismaatschappijen in verschillende prijsklasse en luxe.

  • de Jong Intra: Veel keuze in verzorgde busreizen in vele Europese landen. Goed beoordeeld en altijd begeleid door ervaren reisleiders.
  • OAD: Verzorgde busreizen waarbij verschillende excursies zitten inbegrepen en begeleid door ervaren reisleiders.
  • Slangenreizen: Voordelige busreizen waarbij je in de stad of streek veel vrije tijd hebt. Excursies moet je meestal zelf boeken.

Wat is onze definitie van een korte busreis?

Onze ervaring is dat om een goede indruk te krijgen van een stad of land heb je minimaal drie dagen nodig.

De heen- en terugreis naar het land moet je er ook rekening mee houden. Zo ben je binnen enkele uren in België, maar duurt de reis naar het midden van bijvoorbeeld Duitsland wat langer.

Een korte busreis duurt ongeveer 3 tot 7 dagen.

Welke plekken en landen zijn interessant?

Er zijn verschillende steden en landen in Europa die interessant zijn om te bezoeken met een busreis. De sleutel bij een kortere vakantie is dat de heenreis en terugreis niet te lang duurt, zodat je zo veel mogelijk kunt genieten van de stad of land zelf.

Hieronder zie je enkele landen en gebieden die interessant zijn voor plussers.

1. Duitsland

Duitsland ligt een paar uur rijden van het meest centrale punt in Nederland. In 5 tot 7 uur ben je al in de mooie gebieden van Duitsland.

Moezel

De Moezel is een rivier met daaromheen prachtige steden en dorpen met vakwerkhuizen. Je kunt er wijngaarden (vooral de Riesling wijn) bezoeken en een riviercruise maken.

Om de hoogtepunten rond en op de Moezel mee te pakken is 4 tot 6 dagen voldoende.

Berlijn

Meer interesse in een stad? Berlijn is dan interessant om te bezoeken als je van cultuur en geschiedenis houdt. Van de Brandenburg Tor tot de Rijksdag.

De stad is niet heuvelachtig en dus goed te bezoeken als je wat minder goed ter been bent. De stoepen, straten en musea zijn netjes onderhouden en vlak.

Binnen 4 tot 5 dagen kun je de beste plekken in Berlijn bezoeken.

2. België

In België ben je vanuit Nederland al binnen enkele uren. Vanaf het middelpunt van Nederland naar bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel of Brugge kun je binnen 3 uur al zijn.

Ook in België zijn er verschillende busreizen. Zo kun je op zoek naar de natuur in de Ardennen met een korte busreis of een stedentrip maken naar Antwerpen.

3. Luxemburg

Luxemburg is een andere interessante plek voor een busreis van een paar dagen. Binnen 5 uur ben je in Luxemburg stad.

4. Parijs

Iets verder weg ligt de stad van romantiek, de hoofdstad Parijs. De reis duurt ongeveer 5 tot 8 uur. De lengte van de reis ligt aan de drukte rondom Parijs, de reisduur kan daardoor verschillen.

Parijs kan op sommige punten minder vriendelijk zijn voor senioren. Als je wat slecht-ter-been bent kan de metro wat lastiger zijn omdat er liften en roltrappen kunnen ontbreken. Wil je toch zonder obstakels van Parijs genieten, kies dan voor een busreis met excursies, zodat de trip geheel verzorgd is.

Waarom kiezen voor een korte busreis?

Wat maakt een reis van een paar dagen zo interessant..

1. Lager budget: Een busreis van 4 tot 6 dagen is gemiddeld goedkoper dan een reis van 7 dagen of langer. Dus je kunt met een kleiner budget al een leuke trip maken. Ook kun je eventueel het budget gebruiken voor meerdere kortere trips in een jaar.

2. Makkelijker in te plannen: Het is vaak makkelijker om een korte reis in te plannen dan een langere reis. Je kunt makkelijker een paar dagen weg tussen de verplichtingen dan dat je voor 2 of 3 weken op busreis gaat.

3. Minder bagage: Omdat je minder je nachten en dagen wegblijft, heb je gemiddeld genomen ook minder bagage nodig. Wellicht een Cruijffiaanse opmerking, maar een die wel klopt. Minder dagen weg, dus minder kleding nodig. Daardoor reis je lichter en hoef je achteraf minder te wassen.

4. Minder vermoeiend: Een reis geeft veel mensen energie, maar kan ook (op een gegeven moment) fysiek vermoeiend worden. Met een korte reis is de kans op vermoeidheid, tijdens en achteraf minder groot. Daardoor kan een korte reis interessanter zijn.

Vergelijk de verschillende reisaanbieders

Interesse in een busreis van een paar dagen of midweek? Bekijk de verschillende aanbieders.