Busreis

Luxe Busreizen naar Italië

Met comfort het prachtige Italië ontdekken? Hieronder lees je meer over luxe busreizen en interessante weetjes over Italië.

Wat voor soorten busreizen naar Italië zijn er?

Je kunt op verschillende soorten busreizen door en naar Italië. Hieronder een overzicht.

 • Culturele busreis: Bij een cultuurreis ga je langs interessante steden, musea en andere culturele bezienswaardigheden in Italië. Italië heeft een zeer rijke geschiedenis. Van de architectuur in Rome tot aan de schilderkunst in Florence.
 • Rondreis door Italië: Hierbij ga je van hotel naar hotel om de mooiste plekken in Italië te bezoeken.
 • Excursiereizen door Italië: Hierbij ga je vanuit je hotel op excursie met de bus naar de mooiste plekken en vaak ook culturele hoogtepunten van Italië. Van het bezoeken van wijngaarden tot de mooiste vistas.
 • Vlieg busreizen naar Italië: Hier ga je vanaf Nederland met het vliegtuig naar Italië, om daarna met de bus een rondreis door Italië te maken.
 • Busreis met fietstochten: Houd je van fietsen? Dan kun je een fietstocht combineren met een busreis. Hierbij gaat de reis naar de mooiste plekken met de beste fietsroutes van Italië.
 • Busreis met wandeltochten: Geniet je van wandelen? Dan kun je met een wandel busreis het comfort van de busreis combineren met wandeltochten op de mooiste plekken in Italië.

Waarom voor een luxe busreis kiezen naar Italië?

Een luxe busreis is één van de beste manieren om een land en zo ook Italië te ontdekken:

 • Om je heen kijken: Je hoeft bij een busreis niet op de weg te letten. Zo heb je tijd om van het uitzicht te genieten.
 • Route is uitgestippeld: Je hoeft niet vooraf de route uit te stippelen en excursies of andere uitjes te boeken. Alles is voor je geregeld, je hebt er geen omkijken meer naar.
 • Hotels zijn voor je geboekt: Je hoeft niet alle hotels zelf te boeken. De reisaanbieder heeft een netwerk van goede hotels, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken.
 • Nieuwe mensen ontmoeten: Tijdens de busreis kun je mensen tegenkomen waar het mee klikt. Je deelt de reis met de hele bus, dus je hebt gemeenschappelijk wat kan leiden tot leuke contacten of zelfs nieuwe vriendschappen.
 • Luxe bus: De touringcars bij een luxe busreis zijn voorzien van stoelen die comfortabel zitten. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten aan boord, van een eigen scherm tot wifi.
 • Geen wachttijden: Als je naar Italië afreist met de bus, hoef je niet in de rij staan op het vliegveld en door de douane te gaan.

Wat zijn de meest populaire gebieden van Italië om te bezoeken?

Italië heeft heel veel mooie gebieden. Van het noorden met de meren tot het eiland van Sicilië. Hieronder enkele populaire plekken die je kunt bezoeken bij de diverse busreizen.

 • Meren in Noord-Italië: Noord-Italië staat bekend om de bergen en de meren. De meren zoals Lago di Como, Lago Maggiore en Lago d’Iseo zijn prachtige plekken om te bezoeken met de bus.
 • Adriatische Zee: Wil je van een azuurblauwe zee genieten? Met een luxe busreis kun je met bepaalde reizen langs de mooiste plekken bij de Adriatische Zee.
 • Florence, Toscane en Rome: Bezoek de meest interessante historische steden van Italië. Vol van historische kunst, architectuur en andere Italiaanse cultuur.
 • Sicilië: Bezoek het zonnige eiland in het zuiden van Italië. Bezoek steden zoals Palermo en Siracusa op een busreis door Italië.

Meest gestelde vragen over Italiaanse busreizen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over reizen naar Italië.

1. Moet je standaard fooi geven in Italië?

Het geven van een fooi is vergelijkbaar als in Nederland. Het is geen vereiste, maar bij een goede service is een fooi van 10% normaal.

2. Kun je het water drinken in Italië?

Het water kun je over het algemeen drinken in Italië. De nadruk ligt wel op algemeen, het is altijd verstandig om dit even na te vragen als je twijfelt.

Als er een bordje of briefje bij de kraan hangt met de zin ‘non bere, Acqua non potabile’, moet je het ieder geval niet drinken. Dit betekent ‘niet drinken, niet drinkbaar water’.

3. In welk seizoen kun je het beste Italië bezoeken?

Italië is het bijna het hele jaar rond interessant om te bezoeken. Van april tot en met november zijn de temperaturen zeer tot redelijk aangenaam.

In het noorden van Italië kan het in het na- en voorjaar wel kouder zijn dan in het zuiden.

In augustus vieren de Italianen zelf vakantie, waardoor het op toeristische plekken drukker kan zijn.

3. Welke stekker hebben ze in Italië?

In Italië passen niet alle Nederlandse stekkers in het stopcontact. In Nederland hebben wij de F-type stekker, in Italië heb je naast de F-type ook nog de L-type. Voor de L-type heb je een reisstekker nodig.

Wil je overal je mobiele telefoon opladen, dan kun je voor de zekerheid het beste een reisstekker meenemen.

4. Wat zijn de noodnummers?

Er zijn verschillende noodnummers in Italië.

 • 112: Dit is het lokale noodnummer dat je vaak verbindt met de lokale politie. Het kan zijn dat ze alleen Italiaans spreken of zeer gebrekkig Engels, wat voor ons als buitenlander lastig is. Het beste is om direct met één van de onderstaande nummers te bellen.
 • 118: Is het nummer naar de ambulance
 • 113: Directe nummer voor de politie.
 • 115: Is het directe nummer voor de brandweer.

Interessante weetjes over Italië

Hieronder lees je enkele tips en weetjes voor als je Italië bezoekt (met de bus).

1. Meer betalen als je gaat zitten in een koffiebar

Het is typisch Italiaans. Staand aan de bar snel even een koffie nuttigen. Als je namelijk gaat zitten, moet je vaak een toeslag betalen. Koffie is dus wat duurder als je gaat zitten dan als je aan de bar staat.

2. Ga niet je broodje eten bij historische plekken

Op de diverse historische plekken mag je niet een broodje nuttigen. Hier staat sinds 2013 een boete op. Vooral in Rome wordt hier streng op toegezien.

3. Bedekt gekleed in kerken

Als je een kerk in Italië bezoekt, moeten je schouders bedekt zijn. Ook naveltruitjes en blote knieën zijn eigenlijk niet geoorloofd.

4. Winkels kunnen tussen de middag dicht zijn

Op veel plekken gaan de winkels voor een deel van de middag dicht. Dit is meestal tussen 12.30 en 15.30. De tijden kunnen verschillen per regio. Zo is de middagpauze in Noord-Italië een stukje korter.

In de grotere steden en bij de grotere winkels zijn de winkeltijden meer zoals in Nederland. In Italië heet dat ‘orario continuo’.

5. Italië heeft actieve vulkanen

Italië heeft als enige land in Europa nog actieve vulkanen. Dit zijn de Stromboli, Vesuvius en de Etna.

Sinds 1944 is de Vesuvius stabiel, maar de andere twee zijn recentelijk actief geweest. De Stromboli in 2021 en de Etna in 2019.

Vergelijk de verschillende Italiaanse busreizen

Enthousiast geworden om op een busreis te gaan naar Italië in een luxe bus? Bekijk de aanbiedingen bij de verschillende busreis aanbieders.